Oopsie Nelly of Sweden är mitt varumärke som funnits sedan mars 2011. Här i min blogg visar jag vad jag skapar. Ofta i tyg men även i porslin och annat jag får för mig. Oopsie Nelly of Sweden är min passion och min alldeles egna energikick!

Vill du ha något unikt till ditt barn eller dig själv? Då har du kommit rätt! Varmt välkommen! OBS! Beställningsstopp.


fredag 20 maj 2011

Tuff natt!

Jag är välsignad med barn som sover om nätterna. Max var svår att få att somna i många år, medan Alex alltid somnat snabbt och lätt. Nelly är lik Alex och dessutom sover hon gott om nätterna. Oftast vaknar hon till ett par gånger varje natt, men somnar om så fort hon försäkrat sig om att någon av oss är där. Det förekommer även nätter då vi vaknar och inser att vi fått sova ostört hela natten. Lyx, jag vet!

Inatt däremot fick jag veta hur det kan vara... För jag vet att många har tuffa nätter mest hela tiden.

Jag är riktigt förkyld (ja, det är synd om mig!) och barnen snorar ikapp, så Thomas som ska springa Göteborgsvarvet imorgon har bytt säng med Alex. Jag och Alex gick och la oss vid nio igår. Nelly var lite orolig, men vi somnade. Vid tolv vaknar jag av en hostattack! Jag väcker tydligen Nelly som sätter sig upp och gråter. Samtidigt går Max på toa och lyser upp utanför vårt sovrum. Nelly är därmed vaken! I två timmar framåt sitter och står hon upp med jämna mellanrum och säger mamma en gång i kvarten. Sedan slumrar hon till för att plötsligt vakna och skrika. Som om hon drömmer mardrömmar. Vid fyra ger jag upp och lyfter över henne mellan mig och Alex. Där har vi en mysig stund då vi ligger panna mot panna och hon viskar mamma. Men det varar inte jättelänge för när hon väl somnar så vaknar hon fortfarande och skriker med jämna mellanrum. Hon tystnar och somnar om när jag klappar henne eller håller handen, men jag som tar lite tid på mig innan jag somnar om hinner inte sova något mellan klappningarna.

Vid 6 går jag upp och konstaterar att jag omöjligt kan väcka Nelly om en halvtimme och åka in för att jobba en hel dag känns också rätt omöjligt. Så jag tar beslutet att vi ska stanna hemma. Jag mailar lektionsplanering till jobbet, sms:ar kollegor och Lena och går och lägger mig! Nu minsann får jag sova 2 timmar utan avbrott. Och det var väl på tiden, kan jag tycka!! :)

Så, all min respekt för er som aldrig får sova! Jag fattar inte hur ni orkar!
Kram E.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...